Kokboken

Kokbok med lågproteinkost

Kokboken - mycket gott med lite protein

Dietisterna Elisabeth Sjöqvist och Carina Heidenborg har tillsammans med ett par andra dietister, Gunn Nyberg, Huddinge, och Christina Eklund, Akademiska, skrivit ihop en ny kokbok med recept på mat med lågt proteininnehåll, särskilt avpassad för PKU-kost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dietisterna inom medfödda metabola sjukdomar, gruppen DIMMS har, i samverkan med och genom sponsring från Nutricia, uppdaterat och tryckt upp en ny upplaga (bilden ovan är på den "gamla" nya kokboken) av den mycket uppskattade ”KOKBOKEN Mycket gott med lite protein”. Boken finns för försäljning hos dietisterna vid de olika centra för medfödda metabola sjukdomar. För dagis, skolor och alla andra som inte besöker sjukhusen finns möjlighet att beställa kokboken genom Nutricia (se ovan). Inkomsterna från bokförsäljningen går in på dietisternas konto med avsikt att täcka framtida uppdateringar och nytryck.

 

Kokboken innehåller många bra recept, men den innehåller också en väldigt bra faktadel med mycket bra information för både föräldrar till barn med PKU och unga/vuxna med PKU. Har ni anledning att ibland tillaga PKU-kost så är kokboken i princip ett måste.

 

Vill du beställa kokboken så maila: lena.tanndal@nutricia.com. Ange: ditt namn, telefonnummer, vart kokboken/ böckerna ska skickas, vart fakturan ska skickas

 

Pris: 400 kronor. Porto tillkommer.

 

PKU - fenylketonuri

pekou.se

pekou.se © 2008-2015

 

Sidan uppdaterad 2015-02-11