Speciallivsmedel

Speciallivsmedel

Man kan i dagsläget få en del livsmedel från Apoteket på livsmedelsanvisning, och det är grunden för kostbehandlingen för de flesta med PKU. Efter några år med ungefär samma typ av livsmedel, kan det dock vara lockande att pröva något som inte smakar precis som "det vanliga".

 

Det finns en del annorlunda och goda livsmedel att köpa via nätet som man kan ha svårt att finna i vanliga livsmedelsaffärer. Det kan också vara roligt med lite specialgodis som går bra att äta även om man har PKU om man tröttnar på de sorter som vanligen finns i affärerna och passar i PKU-dieten. Med åren dyker det dock upp allt fler livsmedel som kan passa i en proteinreducerad diet.

 

Jag känner bara till några få nätshoppar i närområdet (Sveriges närområde alltså). Kanske finns det fler? Eftersom frakten är rätt dyr, inte minst från den danska - och bra - nätshopen Allergikost i Danmark så gäller det att köpa lite mer än bara ett paket med rån för att det inte ska kännas som just ett dylikt. Ett norskt alternativ är den norska AllergiMat.no. Ett svenskt alternativ, som jag inte har någon erfarenhet av, är Bezgluten.

PKU - fenylketonuri

pekou.se

pekou.se © 2008-2015

 

Sidan uppdaterad 2015-02-11